Wie is?

Ik ben Jacqueline de Groot (1964). Na mijn studie aan de toneelschool in Maastricht en de studie zang aan het conservatorium in Rotterdam, studeerde ik psychologie aan de Open Universiteit in Rotterdam.

Na het behalen van mijn doctoraal examen psychologie, deed ik de basiscursus cognitieve gedragstherapie en heb ik me toegelegd op de seksuologie. Ik haalde mijn registratie seksuoloog NVVS. Daarna heb ik bij Ad de Jongh en Erik ten Broeke zowel de basiscursus als de vervolgcursus EMDR gevolgd en de opleiding tot EMDR Practitioner afgerond. Daarnaast heb ik de opleiding tot relatie therapeut afgerond.

Direct na afloop van mijn studie Psychologie werkte ik enkele jaren in de (kinder)psychologische praktijk van drs G.L. Dijkstra in Gouda. Sinds 2008, na het voltooien van mijn opleiding in de seksuologie, werk ik in de “Praktijk voor Seksuologie en de Praktijk voor Advies en Hulp van Inge Gaasbeek ” in Tilburg. Tevens werkte ik enkele jaren in de Praktijk voor Psychotherapie en Eerstelijns  psychologie van Carol Westerduin en Agnes van Dijck. Ook was ik enige jaren verbonden aan de psychologische praktijk Twobe in Rotterdam. Tot 2019 had ik een eigen praktijk voor psychologische en seksuologische hulpverlening in het Gezondheidscentrum ParaMedi Plus aan de Gordelweg te Rotterdam.

Sinds 2019 is mijn praktijk voor psychologische en seksuologische hulpverlening en relatietherapie gevestigd aan de Wilgenlei te Rotterdam.

 

 

Publicaties: 

TVS 36-3 De Groot e.a. EMDR behandeling van PTSS na seksueel misbruik bij een vaginistische vrouw – een casus.

artikel HA &W 2013 degroot – de Jong – Leusink

Hoofdstuk EMDR bij Seksuele dysfuncties, in Praktijkboek EMDR deel 2